Over ons...

Ensemble Respiro
 

Ons ensemble is gevestigd in Kortrijk en specialiseert zich in barok- en renaissancemuziek. Soms maken we ook een uitstapje naar andere genres. We spelen graag muziek uit het bekende repertoire (Vivaldi, Telemann ...), maar proberen daarnaast ook minder bekende stukken in onze programma's te brengen.

 

Wij zijn een uniek samenwerkingsverband tussen professionele en niet-professionele muzikanten, waarbij  solo's vaak door onze eigen muzikanten kunnen worden gedragen. Daarnaast werken we graag samen met vakkundige zangers en solisten. Ook samenwerkingen met andere ensembles en koren worden niet uit de weg gegaan.

De dirigent van het ensemble is Francis Michels. Hij studeerde viool in Brugge en altviool aan het conservatorium van Antwerpen. Hij is ook verantwoordelijk voor de arrengementen die het ensemble gebruikt.

Momenteel bestaat het ensemble uit blokfluiten, dwarsfluit/traverso solo, lage strijkers, gitaren, klavecimbel/orgel, samen een 15-tal muzikanten.

Wenst u nog meer te weten te komen over het ensemble? Klik dan op onze groepsfoto links van deze tekst. Ensemble Respiro is een initiatief van vzw Respiro dell'arte.