BOOKING

Wij komen met veel plezier 'Viva Vivaldi!' voor uw organisatie uitvoeren. Hebt u interesse, neem dan contact op met Katrien Demoen om het project met u te bespreken.

Afhankelijk van uw wensen is de prijs variabel, we kunnen u echter een richtprijs geven van €1.500 inclusief BTW.

 

Hierin zitten inbegrepen : Ensemble Respiro (13 tot 16 muzikanten, dirigent, instrumenten), één professionele solist, videoprojectie tijdens de Vier Jaargetijden, poëzie en eventueel voorprogramma door het ensemble.

Niet inbegrepen : huur podium, belichting, projector, videoschermen.

Technische fiche op aanvraag

  • b-facebook
  • Twitter Round

CONTACT

gradiant_RL_ts.png

Met Viva Vivaldi brengt het barokensemble Ensemble Respiro de populaire ‘De vier Jaargetijden’ van Antonio Vivaldi (1678 – 1741) op een originele manier tot leven. Niet alleen door de muzikale bezetting. Want de partituur uit 1723, oorspronkelijk geschreven voor strijkers, werd herschreven voor een combinatie van houtblazers, gitaren, basso continuo en uiteraard ook viool. Daardoor ontstaat een heel intieme sfeer waarin de luisteraar gemakkelijk meegaat. Minder bekend is dat Vivaldi een passend sonnet schreef voor elk jaargetijde. Het gedicht wordt telkens voorgelezen en maakt de brug tussen elk seizoen. Samen met de geprojecteerde beelden, die de muziek nog toegankelijker maken, doorloopt de luisteraar de seizoenswisselingen. Beeld, muziek en tekst zetten de tijd heel even vast. Daarmee ontdekt het publiek details in een werk waarvan het ten onrechte denkt het al te kennen of al te vaak gehoord te hebben. Het project Viva Vivaldi is een krachttoer voor dit semiprofessionele gezelschap dat voor de uitvoering een beroep doet op enkele professionele muzikanten. Met de uitvoering van ‘De vier Jaargetijden’ zet Ensemble Respiro in elk geval een boeiende en belangrijke stap in hun muzikale reis doorheen het renaissance- en baroklandschap.

 

Tony Malfait, luisteraar