Projectvoorstel

 
Viva Vivaldi!

Francis Michels maakte speciaal voor dit project een nieuwe bewerking van de orkestpartituur van Vivaldi. (Aan de solopartij van de violist veranderde hij niets.) Hij toonde hierbij veel respect voor het origineel en probeerde de speciale effecten van de muziek te vertalen naar Ensemble Respiro. De vioolpartij komt zeer mooi uit tegen de achtergrond van blokfluiten, gitaren en basso continuo.

Tussen de seizoenen worden de sonnetten voorgelezen in een eigentijdse vertaling. De muziek wordt geaccentueerd door een mooie video-projectie waarbij we het verloop van de seizoenen mee kunnen volgen met de muziek.

De concerti duren samen ongeveer 45 minuten maar eventueel brengt het ensemble een voorprogramma om de door u gewenste duurtijd te verkrijgen.

Voor de solist kiezen we natuurlijk voor u een deskundige professionele violist.

Ensemble
Respiro

In Ensemble Respiro spelen spelen muzikanten die gepassioneerd zijn door oude muziek uit de renaissance- en barokperiode. Het ensemble bestaat zowel uit professionele als niet-professionele muzikanten. De bezetting bestaat uit blokfluiten, gitaren, celli, contrabas en Klavecimbel.

Het ensemble werd in 2005 opgericht en heeft reeds een heel repertoire opgebouwd. Zo werkten we samen met 't Heksebroed in 'Barok meets Folk'. In de 'Lamentationes' werd waardevolle muziek van de Kortrijkse componist Goblet van onder het stof van de Kortrijkse stadsarchieven gehaald. Ensemble Respiro heeft ook een reputatie opgebouwd met haar kerstconcerten en met haar originele barokconcerten op de Sinksenfeesten.

Klik op de foto om nog meer over ons te weten te komen.

foto1.jpg

Vivaldi’s Vier Jaargetijden, al te herkenbaar? Maar hoorde je ze al gespeeld in een totaal andere bezetting? Het barokensemble Respiro brengt een verrassende versie met blokfluiten, ja toch, maar uiteraard ook met een virtuoze violist, met cellisten en gitaristen, een klavecimbel… Kortom, een muzikale belevenis. Met, onlangs in Heule, een dankbaar en enthousiast publiek. Niet te missen!

Em. Prof. Paul Cruysberghs

groepsfoto2 lang.jpg
Opnames
De Lente -
00:00 / 00:00
De Zomer -
00:00 / 00:00
De Herfst -
00:00 / 00:00
De Winter -
00:00 / 00:00
Recensie

De zaal stroomt vol. Gezellig gebabbel. De spanning stijgt.

En dan verschijnen de muzikanten.

Ten slotte ook de dirigent. En dan verstomt het in de zaal.

Liefelijke Vivaldi zoekt naar de oren en vooral naar het hart van het publiek.

Ook de ogen worden hartelijk getrakteerd op inspirerend moois.

En de handen... worden straks uitgenodigd nog eens in de buidel te tasten

om het goede werk verder te ondersteunen.

Of hoe het schone en het goede hand in hand kunnen gaan...

 

Marc D’Hondt, voorzitter De Kier vzw

P1050520.jpeg